WordPress SEO

Brug værktøjer og platformens muligheder effektivt. 

Inddrag de rigtige værktøjer

I arbejdet med SEO har du brug for de rigtige værktøjer – og der findes mange gode af slagsen til WordPress.

Kontakt os, hvis du har brug for rådgivning til at få din WordPress SEO til at give resultater.

SEO Cases

WordPress SEO

Er din hjemmeside opbygget i WordPress, har du eller dit bureau gode betingelser for at arbejde med SEO. WordPress er som CMS en af de mest alsidige platforme grundet dets mange muligheder for customization og integration af plugins, men også selve strukturen og opbygningen gør det til et fremragende udgangspunkt ift. SEO. Ønsker du hjælp til at søgemaskineoptimere dit WordPress-site, står vi til rådighed med alt fra linkbuilding til webdesign, så din hjemmeside eller webshop overholder alle Googles anbefalinger og retningslinjer.

 

Nemt og brugervenligt CMS

En af de største fordele ved WordPress som CMS er dets tårnhøje brugervenlighed, der også afspejler sig i dit eller dit bureaus arbejde med SEO. Det kræver ikke nogen enorm teknisk indsigt at opdatere title tags, formatere h-tags eller implementere interne links i tekstindholdet. Det er kort sagt en platform, som de fleste kan begå sig på og arbejde i, så længe man har en grundlæggende forståelse for hjemmesider. Selve navigationen og designet er simpelt, uden at det hæmmer funktionaliteten og begrænser dig rent SEO-mæssigt, og derfor kan du selv varetage en stor del af arbejdsopgaverne, hvis du selv har indsigt i og forståelse for, hvordan man arbejder med hjemmesider.

Hvis SEO vejer tungt i din vægtskål, når det kommer til valg af CMS, bør WordPress klart være blandt de foretrukne kandidater sammen med Magento og Prestashop. Selve den bagvedliggende teknik er skabt med udgangspunkt i søgemaskinernes anbefalinger, ligesom der langt hen ad vejen er taget hensyn til de gængse spilleregler inden for SEO. Det, der ikke er ”indbygget” i WordPress, er det desuden ganske nemt og hurtigt at rette til og evt. tilføje ved hjælp af plugins og diverse integrationer som beskrevet nedenfor. Samlet set går du altså på ingen måde galt i byen med WordPress, hvis SEO står øverst på din liste over prioriteringer, idet platformen med lidt kærlighed og snilde sagtens kan bide skeer med alternativerne.

 

Et godt fundament med plads til optimering

Har du allerede valgt WordPress som ramme for din hjemmeside eller webshop, er det vigtigt at være opmærksom på, at du ikke er køreklar fra dag 1. Selve fundamentet og de overordnede penselstrøg er klar, men du slipper ikke helt for at arbejde med at optimere dele af sitet, før du trykker ”start” og kan tage imod besøgende. Dette gælder blandt andet menustruktur, URL-struktur og temaelementer, der er mere eller mindre hensigtsmæssige. Er du ikke selv hjemmevant på WordPress eller hjemmesider generelt, kan det være en udfordring på trods af brugervenligheden og det intuitive design, men ikke desto mindre er det ting, der er afgørende for det videre arbejde med SEO. Har du ikke styr på disse meget fundamentale elementer, kan de ende med at blive en hæmsko, som betyder, at du ikke når i mål. Derudover vil der løbende være et behov for vedligeholdelse og jævnlige opdateringer, efterhånden som WordPress eller Google ændrer hhv. elementer eller sine retningslinjer.

Ønsker du et uforpligtende kig på din WordPress hjemmeside ift. SEO, hjælper vi dig gerne. Vi gennemgår hele hjemmesiden fra A til Z og kommer med vores vurdering af, hvad der skal, kan og bør laves, for at dit setup fungerer, har de rette plugins og overholder best practice.

 

Spækket med plugins og integrationer

Som nævnt er den grundlæggende udgave af WordPress et rigtig godt udgangspunkt, når du selv skal arbejde med SEO eller ønsker at alliere dig med et bureau. Mange ting er på plads eller forholdsvis lette at rette til, men der, hvor CMS’et i høj grad excellerer, er ift. integrationer, plugins og generelt mulighederne for at skræddersy din hjemmeside eller webshop ned til den mindste detalje. Idet WordPress er open source, ligger koden frit tilgængeligt, hvorved alle og enhver kan ændre i og tilpasse denne. Det har affødt et væld af hjælpsomme og smarte plugins, der løser alt lige fra komprimering af billeder til at bedømme dine sider ud fra et SEO-perspektiv.

Det mest kendte af dem alle, når snakken falder på SEO, er sandsynligvis Yoast SEO, der er spækket med tilføjelser og integrationer, men det er blot toppen af isbjerget – og der kommer løbende mere til, der gør SEO nemmere, hurtigere og mere effektivt, så du får mere ud af din tid  /eller penge. Med os som sparrings- og samarbejdspartner er du sikret, at dit WordPress-site er optimeret til punkt og prikke. Vi sørger for at skrue på de rigtige knapper, så din hjemmeside kommer i kridthuset hos Google og bygger videre på det solide fundament, WordPress tilbyder, herunder blandt andet implementering af nødvendige plugins.

 

Få hjælp til SEO på din WordPress-hjemmeside

WordPress og SEO er to ord, der rimer ret godt, men som kræver en smule knofedt for virkelig at harmonere, og selvom du kan komme meget langt med en begrænset viden omkring kode og udvikling, anbefaler vi altid, at du allierer dig med en ekspert for at komme helt i mål. På denne måde undgår du bekostelige fodfejl og at overse ting, der spiller en rolle ift. dine organiske placeringer på Google. Uanset om du selv ønsker at varetage dele af opgaverne på hjemmesiden eller foretrækker at outsource det hele, byder vi gerne op til dans. Vi er på fornavn med WordPress og har mange års erfaring med CMS’et, der ikke uden grund er det mest populære i verden. Igennem årene har vi optimeret hundredvis af WordPress-hjemmesider og løftet disse til tops på relevante søgeord. Det kan vi også gøre for dig og din forretning. Lad os tage en uforpligtende dialog om, hvordan vi sammen søgemaskineoptimerer din hjemmeside.

"Webblers nyhedsbrev holder mig opdateret med ny viden om online marketing."

Dennis Wormark

CEO & Partner, TEXTA ApS

Webblers nyhedsbrev holder mig opdateret med ny viden om online marketing.

Dennis Wormark

CEO & Partner, TEXTA ApS