Shopify SEO

Shopify er en udemærket SEO-playform

Heldigvis giver Shopify dig gode muligheder for at udnytte CMS’et til at arbejde med SEO: Tekster, hastighed og brugervenlighed.
Tag endelig kontakt til os, hvis du har brug for professionel hjælp til din webshop.

SEO på en Shopify webshop

Du kommer ikke udenom SEO, når man taler om Shopify. Shopify SEO bør være en central del af din go-to-market strategi, hvis den ikke allerede er det. Hvorfor? Fordi SEO er det, der skal til for at skabe organisk trafik til din shop og dermed kunder og omsætning.

I og med at Shopify er en hosted shop, hvor du betaler en del af din omsætning, er der nogle faste rammer for, hvordan tingene gøres såvel frontend som backend. Har du unikke skills rent grafisk, er der naturligvis meget, du kan bygge på din shop. Men lad os kaste et nærmere blik på, hvad du skal være opmærksom på, når du arbejder med SEO på din Shopify shop.

Hjælp dine kunder med at finde dig

Hvordan dine kunder finder dine produkter på Google, er kernen for enhver shopejer. Du vil naturligvis gerne sælge en masse produkter, men det forudsætter, at du er synlig, så dine potentielle kunder kan finde dig. Du har produkterne liggende på hylden, og du har arrangeret aftaler med leverandører og fragt mv.

Men hvordan kommer du lige ud over rampen?
Her er content-delen altafgørende. Tænk på dine produktbilleder og tekster som sælgeren i en fysisk butik. Det er dem, der skal få folk til at købe.
Derfor skal de selvfølgelig være attraktive, udstråle troværdighed og professionalitet. Gør derfor noget ud af, at teksterne er velskrevet, og at billederne står knivskarpt.

Brug de rigtige keywords

At skrive løs uden at kende de rigtige keywords giver ingen mening. Der skal derfor laves en forudgående søgeordsanalyse, således at du målretter content mod de søgeord, du gerne vil findes på.

På sigt kan du dermed tiltrække den rigtige trafik og få folk ind, der er mere
købsparate og befinder sig længere nede i salgstrakten. Hos Webbler kan vi hjælpe dig med en søgeordsanalyse samt se nærmere på dine konkurrenter og den generelle konkurrence på udvalgte søgeord.

Få en toptunet shop med grundig Shopify SEO

Der er selvfølgelig mange andre faktorer, der spiller ind, når man arbejder med Shopify SEO. Hele brugeroplevelsen skal sidde lige i skabet, hvis dine kunder skal vælge dig frem for dine konkurrenter.

Hvis du forhandler produkter, som andre også har på hylderne, er det om at skille sig ud og tilbyde noget unikt. Det kan være en hurtig shop, der loader med det samme. Og det kan være trust-elementer som SSL-certifikat, billeder af medarbejdere, CVR-nummer, referencer, kundeudtalelser, Trustpilot-score og meget andet.

Jo længere tid, du beholder folk i din shop, og jo flere sider og produkter, de klikker på, des bedre vil Google kunne lide dig. Onsite time er nemlig en indikator, der signalerer, at folk finder din shop interessant.

Hopper de ud med det samme igen, får du en høj bouncerate, hvilket er skidt set med Google-briller på. Husk, at Google vil brugerne det bedste – så hjælp dem på vej – eller få os til at gøre det for dig.

Brug tid på outreach

Ud over alt det du kan lave i selve din Shopify shop, hvilket i øvrigt er meget mere end ovenstående. Det kan også være komprimering af billeder til under 100 kb, så din side ikke sløves, oprettelse af XML-sitemap, en solid URL-struktur, der giver mening og udfyldelse af alle h-tags, som er dine over- og underoverskrifter.

Så bør du afsætte tid og budget til outreach. At skaffe indgående links til din shop er en essentiel del af Shopify SEO og generel SEO, uanset om du har en hjemmeside eller en webshop, hvor du tilbyder ydelser.

Outreach handler om at række ud til andre hjemmesider, der har en god autoritet. Det kan eksempelvis være b.dk, borsen.dk og mange andre, hvor der er masser af trafik. Kan du få lov at publicere et gæsteindlæg på en blog, eller bedre endnu få DR til at lave en historie om, hvor vild din shop er, har du et rigtig stærkt link.

Hvis de altså linker til din shop. Hvorfor er det godt ift. SEO? Det er faktisk en af de vigtigste vitaminkilder til gode rankings på Google, da indgående, relevante links er en blåstempling af din shop.

Gør det nemt at være kunde i din webshop

Vi kan ikke understrege det nok gange. Brugervenlighed og brugeroplevelse er ekstremt vigtigt ift. Shopify SEO. Designet på din shop ligger dig frit for, da det er en smagssag, hvad der udgør en flot shop.

Ved at gøre det nemt og overskueligt for dine besøgende at finde rundt har de også nemmere ved at foretage den ønskede handling som køb eller tage kontakt til dig. Hos Webbler kan vi hjælpe dig med at markedsføre din shop og komme med vores anbefalinger til, hvad der kan og bør gøres for at optimere den.

Det kan være svært at finde tid til det hele, samtidig med at du forhandler aftaler med leverandører, pakker dine varer, holder styr på lageret og leverer god kundeservice.

Har du ikke tiden til at stå for din SEO, er det noget af det, vi gør allerbedst. Vi har erfaring med Shopify SEO og kan designe en målrettet plan sammen med dig, så du øger din tilstedeværelse i søgemaskinerne.

Lad os hjælpe dig med din SEO-strategi

Vi hjælper dagligt en række Shopify shops med at få styr på markedsføringen. Hver en indsats tæller, hvad enten det er dine kategori- og produktbeskrivelser, eller om det er billeder, hurtig page load eller linkbuilding. SEO er et langsigtet stykke arbejde, der skal plejes kontinuerligt.

Ønsker du resultater fra dag ét, anbefaler vi, at din indsats fx kombineres med Facebook, Google Ads og Instagram. Husk, at det ikke er alle kunder, der er klar til at købe med det samme. Sammen hjælper vi dig med at få styr på din kunderejse, så din webshop bliver brandet, og du på sigt får flere kunder til, der køber dine produkter.

Skal vi hjælpe dig med din Shopify SEO-strategi, tager vi hjertens gerne en uforpligtende snak med dig, hvor du kan høre mere om, hvad vi kan gøre for dig.

Kontakt os og få din egen marketingnørd i dag!

Ingen forespørgsel er for stor eller lille. Udfyld formularen eller ring til os med det samme, og hør hvordan en marketingnørd også kan hjælpe dig.

          Frederik Jørgensen
                     Email: fj@webbler.dk 
                Telefon: 81 40 59 48

 

 

 

Frederik Jørgensen
Email: fj@webbler.dk 
Telefon: 81 40 59 48