Sådan skaber du en visuel identitet med video content

DATO

1. marts 2019

LÆSETID

10 min.

SKREVET AF

Camilla Arvad

DATO

1. marts 2019

LÆSETID

10 min.

SKREVET AF

Camilla Arvad

Sådan skaber du en visuel identitet med video content og positionerer dig som en værdifuld spiller i den digitale verden

Du kender det sikkert: Du sidder og browser online og næsten lige meget, hvor du klikker ind, støder du på videomateriale. Det kan være i form af et opslag på sociale medier, YouTube såvel som i artikler fra nyhedsbureauer.

Videomateriale er nemlig det seneste nye skud på stammen i jagten efter at opnå større synlighed og booste din virksomhed online.

For at det ikke skal være løgn, er YouTube den andenstørste søgemaskine i verden og har altså slået både Bing og Yahoo af pinden.

Vores købsvaner og research før et køb har ændret sig gevaldigt, og hvor vi før i tiden tog ned i en butik og mødte sælgeren face-to-face, er vi i dag mere udfordret af det online.

Netop derfor er video som en grundsten i din marketingsstrategi smart, da videoer kan være med til at imitere den personlige relation, vi møder i den offline verden.

Brugen af video har en fantastisk evne til at etablere både tillid og personlige relationer til dine brugere.

Men vores medievaner har også ændret sig. Simple as that. Streaming af serier, film og videoklip boomer i Danmark, så hvis du vil opnå synlighed og brugerengagement online, er brugen af video i din online markedsføring en bølge, du skal ride med på.

Det betyder også, at konkurrencen om brugernes opmærksomhed er stigende, og ifølge en analyse foretaget af HubSpot vil hele 53 % foretrække video content fra brands.

Vi opfatter billeder og videoer hurtigere end ord, og derfor er der også større chance for, at du med video content når ud med dit budskab end ved det skrevne ord.

(Kilde: Lyfe Marketing, https://www.lyfemarketing.com/blog/video-content-marketing/)

Der er altså mange gode grunde til at skabe en visuel identitet og tilstedeværelse online, og vi vil guide dig igennem, hvorfor det fungerer, hvad du bør overveje, og hvordan du nemt kommer i gang.

 

Var der nogen, der sagde Martin Scorcese?

Nej. Du behøves ikke være en velrenommeret filminstruktør og have uanede mængder penge eller udstyr for at lave effektivt video content.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at videoen selvfølgelig ikke skal være pixeleret eller grynet, men langt de fleste mobiltelefoner, som er på markedet lige nu, er udmærket til formålet.

Det bliver lidt mere tricky, når det kommer til lyden. Medmindre du sidder i et rum uden støj og rumklang, kan det godt betale sig at investere i en mikrofon.

Det er heller ikke nødvendigt at producere lange sekvenser på flere minutter. Med korte videoer kan du holde på dine brugeres opmærksomhed i markant længere tid end med meget andet indhold, men det kræver også, du sørger for at målrette dine videoer.

Vores råd er derfor: Lav hellere flere korte videoer på 30-60 sekunder med forskellige emner end lange videoer med meget information.

Det er utroligt vigtigt, du tænker over at fange brugernes opmærksom i første del af videoerne, ellers risikerer du nemlig at miste dem.

Du skal også sørge for, at indholdet i dine videoer passer med den røde tråd, du fører, i resten af din markedsføring. Derfor skal du ikke begynde at formidle anderledes budskaber eller holdninger i dit videomateriale, da du risikerer, brugerne bliver forvirrede og mister tilliden til din virksomhed, og det vil i sidste ende svække din troværdighed og positionering i den digitale verden.

Der er dog én ting, du især skal være opmærksom på, når du arbejder med video content online. Brugerne browser ikke nødvendigvis med lyd på, og derfor er det vigtigt, du sørger for at tilføje captions og undertekster.

Faktisk ser hele 85% af Facebook-brugerne videoer uden lyd, og derfor kan det godt betale sig at bruge lidt tid på at indsætte captions eller undertekster.

For kort at introducere dig til forskellen på de to, så giver captions brugeren et overordnet indtryk af budskabet i videoen, og undertekster serverer alle sagte ord, pointer og budskaber på et sølvfad. Det er altså op til dig at vurdere, hvad der passer ind i din strategi.

 

Boost din synlighed og dine konverteringer med video på forskellige platforme

Video marketing kan være med til at booste dine konverteringer og kort sagt øge antallet af brugere, som foretager den handling, du finder værdifuld.

Hvad end du vælger at bruge video content på din hjemmeside eller sociale medier, sender du et signal til brugerne om, at du gerne vil engagere dig med dem.

Du kan med fordel inkludere CTA’er sidst i dine videoer, som opfordrer dine brugere til at kontakte din virksomhed, tilmelde sig dit nyhedsbrev eller et arrangement, du afholder.

Et eksempel på dette kunne være ’Er du nysgerrig efter at lære os bedre at kende? Så klik ind og lær vores medarbejdere bedre at kende.’ Her skal du implementere et direkte link i din video eller eventuelt linke til siden i beskrivelsen eller i kommentarsporet.

Det er vigtigt for os at pointere, at det selvfølgelig ikke er alle interaktioner, der leder til konverteringer, men når du giver brugerne mulighed for at like, dele, tagge eller kommentere, er du et skridt nærmere.

Du øger ikke blot chancen for konverteringer, men derimod også din online tilstedeværelse. For når venner og følgere engagerer sig i dit content, øger det dine chancer for at blive vist i flere forskellige newsfeed.

 

YouTube er en vigtig spiller i din content marketing strategi

I begyndelsen nævnte jeg, hvordan video kan forbedre din SEO, og det er der især én grund til: YouTube er nemlig den andenstørste søgemaskine i verden og ovenikøbet ejet af Google.

Derudover har YouTube også omkring 1.5 milliarder aktive brugere om måneden, og flere og flere søger mod YouTube, når de eksempelvis kigger efter opskrifter, produkt-demoer, tutorials og lignende. Det kan altså godt betale sig at markedsføre på YouTube.

(Kilde: Business of Apps, http://www.businessofapps.com/data/youtube-statistics/)

Da Google ejer YouTube betyder det også, at når dine videoer er relevante for en søgning, vil de ikke blot rangere højt på YouTube, men også rangere højt i søgeresultaterne hos Google.

Du har nemlig mulighed for at søgemaskineoptimere videoerne, der uploades på YouTube, og derfor kan det godt betale sig at lave en søgeordsanalyse.

På den må kan du finde netop de søgeord, som er relevante i forhold til din virksomhed og emne, og dernæst udvælge dem, du gerne vil have, videoen bliver fundet på i en søgning.

Når du finder de relevante søgeord, navngiver du din videofil med dem inden, du uploader den på YouTube. Du skal herefter overveje, hvilken kategori din video skal uploades i og samtidigt sørge for at inddrage dine udvalgte søgeord i både titel, tags og beskrivelse.

Lyder det næsten for godt til at være sandt? Det er det faktisk ikke. Som med så meget andet betaler det sig at investere tid og arbejde, hvis du ønsker et frugtbart resultat.

 

Video marketing er nærværende og tillidsskabende

Den vigtigste grundregel, når du arbejder med content marketing, er: Fokuser på at opbygge en relation kontra direkte salg. Du skal derfor også se video marketing som en unik mulighed for, at dine brugere lærer dig bedre at kende, og derigennem får lyst til at handle hos dig.

I stedet for blot at møde brugerne med tekst og grafikker, kan de få et meget bedre indtryk af din virksomhed, dig og dine medarbejdere i en video.

Du får mulighed for at vise, at der faktisk er mennesker bag skærmen, og selvom det selvfølgelig er framet til din fordel, skaber det tillid og øger troværdigheden.

Du kan lave mange forskellige typer videoer om din virksomhed, og det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser. Dog vil vi sige, at jo mere personligt indholdet er, jo bedre.

Du skal gøre det nemt for brugeren at relatere til dit indhold, og derfor skal fortællingen ikke være for kompleks. Nedenfor finder du nogle ideer til content, som er nemt at komme i gang med og tilfører en masse værdi til dine brugere.

 

 • Del dine forretnings- eller virksomhedsværdier i form af ansatte, der præsenterer deres roller og fortæller om dagligdagen.
  Du kan også udvælge kunder, som skal fortælle om deres oplevelser med virksomheden. Ideen er at skabe video content, som får din virksomhed til at skille sig ud fra mængden. Husk på, at jo flere der mener, din virksomhed er unik og troværdig, jo bedre er det.
 • Lever nyheder og vigtige beskeder, som kan blive delt på de forskellige kanaler. Det kan eksempelvis være en ny funktion på et produkt, en ny strategi eller lignende. Videoen kan nemlig blive brugt til at forklare fordelene ved det.
  Du kan også annoncere kommende begivenheder og bruge videoerne til at invitere brugerne, kort fortælle om begivenheden og uddybe, hvorfor begivenheden er vigtig for dem og skaber værdi.
 • Vis en demo af et produkt, så brugerne ikke skal læse om det, men i stedet kan se det i brug. Når eksisterende og kommende brugere ser dit produkt i brug, styrker det din positionering som en stærk og troværdig virksomhed.
  Du lader også produktet sælge sig selv, og du kan ovenikøbet være med til at bryde eventuelle tvivlsspørgsmål om produktet hos brugerne.
 • Producer videoer, der viser, at din virksomhed er en ekspert inden for branchen ved at tale om emner, du og andre beskæftiger sig med.
  Videoen kan bruges som en undervisningsvideo, hvor du hjælper dine brugere med at forstå et svært eller kringlet emne inden for din branche. Når du producerer den type video, positionerer du dig ikke blot som en ekspert inden for branchen.
  Du fremstår også hjælpende og imødekommende over for brugerne. Hvis de finder dit indhold relevant, stærkt og brugbart, vil de måske belønne dig med like, delinger, tags eller kommentarer, der giver positiv omtale og øger kendskabet til din virksomhed og ikke mindst øger dine chancer for konverteringer.

(Kilde: NewsCred Insights, https://insights.newscred.com/infographic-how-to-create-video-content/)

 

3 gode råd til at komme i gang

Til sidst har vi samlet en lille tjekliste, du kan tage udgangspunkt i, inden du implementerer videoer i din content marketing-strategi.

Du behøver ikke følge den slavisk eller til punkt og prikke: Den skal derimod ses som en guide, der opsummerer nogle af de vigtigste pointer fra hele indlægget.

 • Hold den kort. Det er en rigtig god at holde videoen kort, medmindre du også vil benytte dig af YouTube som markedsføringskanal.
  På de sociale medier er grænsen på 30-60 sekunder, da brugerne i dag bliver hurtigere distraheret og generelt bliver mødt af en overflod af information. Det stiller dog også nogle krav til dig, og det er vigtigt, at du sørger for at holde dit budskab kort og præcist.
 • Hold den røde tråd. Det er essentielt, at du sørger for at holde videoerne i tråd med din øvrige markedsføring, så du ikke pludseligt sender anderledes budskaber ud.
  Hvis du vælger at implementere videoer, som en del af din content marketing-strategi, skal de altså også være i tråd med dine øvrige tiltag.
 • Inddrag CTA’er. De digitale medier er flygtige, og lige så hurtigt som en video dukker op i dit feed, er den væk igen. Derfor er det rigtig smart at have CTA’er i dine videoer, da du på den måde rækker hånden ud til brugeren og siger ’Jeg vil gerne hjælpe dig’, samtidigt med at du opnår mere kontrol over brugerens adfærd og kan guide dem hen netop dér, hvor du ønsker.
  Hvis du virkelig gerne vil vinde dine brugere, kan du overveje at give dem en belønning til sidst. Det kunne eksempelvis være en rabatkode, sign-up til et informativt nyhedsbrev, kommende webinars eller lignende.

 

’Video, video, video: Den kører nat og dag’

Og det gør den virkelig. Uanset hvilken type virksomhed du driver, kan video content hjælpe dig og din virksomhed med at vokse allerede i dag.

Du behøver ikke at skabe dyre eller tidskrævende videoer, for brugerne efterspørger nærmere målrettet, hurtigt og værdifuldt content, som kan ses, mens de er på farten.

Den vigtigste hovedregel er faktisk at lave content, der bryder barrieren mellem dig og dine brugere, så de lærer dig at kende og kommer bag kulissen.

Det handler om at opbygge en relation, der skaber værdi for både dig og brugerne, og derfor bør du lægge flere kræfter i at være nærværende og troværdig i dit video content end at producere skarpt content, der kan streames i 4K.

Det handler om at skabe indhold, der får din virksomhed til at skille sig ud fra mængden, så du kan opnå dine mål.