Mange elementer at overveje

SEO er et omfattende arbejdsområde, som stiller store krav til fundamentet og en række elementer på din webshop. Tekster, content og links er kun en del af det. Den tekniske SEO betyder mere end du tror.

Kontakt os, hvis du har brug for rådgivning til at få din webshop optimeret ift teknisk SEO, så shoppen ligger øverst på Google på relevante søgetermer.

Webshop SEO

Drømmescenariet for enhver virksomhedsejer, der driver en online webshop, er at kunne skabe trafik fra de organiske søgeresultater til ens hjemmeside og webshop for dermed at kunne højne konverteringsraten. Det ultimative mål er og bliver øget salg, og her er ét af de mest anvendte og effektive midler SEO-optimering. SEO (Search Engine Optimization) er efterhånden blevet et ”must” hos alle webshopejere, der ønsker at effektivisere deres digitale marketingindsats i forsøget på at blive så konkurrencedygtige som muligt, og dermed kunne indtage en stærk position på et online marked, der udelukkende vokser – både hvad angår antal kommercielle udbydere og potentielle kunder. 

Konkurrencen om de gode placeringer i søgemaskinernes søgeresultater er hård, og den eneste måde, hvorpå du kan differentiere dig fra dine konkurrenter på, er ved at gøre din virksomhed så synlig som mulig. Med den rette forståelse og implementering af SEO i din digitale marketing- strategi kan du højne sandsynligheden for, at din webshop dukker op på søgemaskinerne og dermed lægge billet ind på brugerne, når de er på jagt efter netop dét, som din virksomhed tilbyder. At få opdateret din webshop ud fra SEO-disciplinens mange anbefalinger og principper kan være en langsommelig og vanskelig opgave, og det kan være svært at finde hoved og hale i de mange muligheder du har inden for SEO-optimering. 

Hos Webbler er vores kompetente konsulenter specialuddannede i netop SEO-optimering, og vi står altid klar til at gøre det hårde arbejde for dig eller hjælpe dig i gang med på egen hånd at kunne håndtere SEO-optimering af din webshop. Læs med her, hvor du kan blive klogere på SEO, eller kontakt os for yderligere information.

Og så til den tekniske del i teknisk SEO

Mange webshopejere ville sikkert ønske, at de var i besiddelse af en simpel trylleformular, der kunne konvertere brugere til kunder – altså en hurtig, nem og direkte vej til salg. Men så simpel er virkeligheden desværre ikke indrettet. Det kræver både omfattende arbejde med on-page SEO, content og links, men det kræver i lige så høj grad, at webshoppen rent teknisk lever op til standarderne. 

Det tekniske SEO hos os indebærer en hastighedsoptimering. Altså – optimering udelukkende med det formål at gør siden hurtigere. Du kender det nok selv. Du reloader, klikker væk for så at klikke ind igen. Og hvis det ikke virker efter anden gang, finder du et andet site. Tro det eller ej, sådan er adfærden også i webshop-verdenen. Derfor er det vigtigt, at din side indlæser hurtigt, så den besøgende ikke skal sidde og vente på at kunne shoppe online hos dig. Hvis du er interesseret i at se, hvordan din webshop performer, så kan du bruge værktøjet Lighthouse, og køre en scanning af din webshop. Er resultatet her dårligt med lange loadtider, betegnes siden som langsom. Herefter kan du så undersøge, hvad årsagen er.

Kort sagt kan hastighedsoptimering summeres ned til to ting – som vi i hvert fald kan arbejde på. Den første ting er komprimering af billeder. Som forbruger bliver vi visuelt inspireret, og derfor er mange webshops fyldt med de flotteste billeder og grafikker – men ofte hænger flotte billeder sammen med en høj opløsning. Det betyder store og for systemet ‘tunge’ filer, som kan gøre siden langsom. I de fleste shopsystemer findes der heldigvis forskellige plug-ins og apps til netop at komprimere billeder, uden at gå på kompromis med kvaliteten i visningen. Den anden ting som i mange tilfælde kan gøre siden hurtigere, er at komprimere koden. Alle webshopsystemer består at koder og scripts. Er der mange af disse, eller er webshoppen opbygget ‘tungt’, kan dette igen påvirke loadtiden negativt. Igen er der i de fleste shopsystemer heldigvis hjælp at hente – igen gennem plug-ins og apps – som automatisk komprimerer koden.

Vi hjælper mere end 100
virksomheder med at vækste online.

Hvad koster teknisk SEO?

SEO er jo heldigvis en disciplin, som ‘kun’ koster tid. Det betyder samtidig, at teknisk SEO blot skal analyseres og optimeres en gang, så kører det. Mulighederne er mangfoldige for at løse de mest almindelige fejl, så du som webshopejer får mulighed for at tage del i kampen om søgemaskinernes topplaceringer.

Men husk på, når optimeringen først er foretaget, kører det helt af sig selv.

Vi hjælper med teknisk SEO allerede i dag

Teknisk SEO kan og bør være en del af ethvert marketing setup. Når vi indleder et samarbejde med SEO, vil vi altid gennemgå din side og lave den hastighedsoptimering, der måtte være brug for.

Tag endelig fat i os, hvis du gerne vil høre mere og blive klogere på dine muligheder og behov for teknisk SEO.