DATO
LÆSETID

SKREVET AF

DATO
LÆSETID

SKREVET AF


Ønsker du at sætte tid af til selv at varetage din SEO-indsats – og dermed skrive dine egne kategoribeskrivelser, så er du kommet til det rette sted.
SEO er nemlig ikke bare tekster. Det er tekster, som er tilpasset Googles maskiner. Google belønner nemlig ikke blot indhold, men godt indhold. Derfor får du 8 retningslinjer som gør, at dine sider når #1 placeringen.
#1 Søgeordet skal udgøre mellem 2-5% af teksten
Søgeordet… ja, hvordan finder du det? Søgeordet er det ord teksten handler om. Har du en kategori, som hedder “Køkken”, vil ordet Køkken være dit søgeord – og dermed det ord, som skal udgøre mellem 2-5%.
Derudover er det en fordel, at du også arbejder med sekundære søgeord, altså søgeord, som relaterer sig til dit primære søgeord. Sekundære søgeord er ord, som skal indgå i teksten eller underskrifterne i forbindelse med det primære søgeord.
#2 Søgeordet skal gerne indgå i den første sætning i teksten
For at fortælle Google, hvad den her tekst handler om, og hvad søgeordet i det hele taget er, skal søgeordet indgå i den første sætning.
“Her på siden finder du vores stor udvalg af tilbehør til køkkenet”
#3 Teksten skal være mellem 500-700 ord
En kategoribeskrivelse skal være mellem 500-700 ord. På den plads har du rig mulighed for både at inkorporere primære og sekundære søgeord. Derudover ændrer Google løbende deres retningslinjer for, hvad ‘best practice’ er, og holder du dig inde for dette, vil du i de fleste tilfælde ikke skulle tilpasse dine teksters længde.
#4 Afsnit i teksten skal gerne være max 150 ord
Selvfølgelig skal det ikke være 700 ord i et skriv, så det bare bliver en mur af tekst som møder kunden på kategorisiden. Derfor skal du lave flere afsnit i din tekst, og hvert afsnit må max være på 150 ord. Det øger læsbarheden i Googles øjne, og dermed også Googles indtryk af din webshop.
#5 Underoverskrifter i teksten skal være <h2>
Når du arbejder med flere afsnit, skal du selvfølgelig også lave en underoverskrift til hvert afsnit. Den første vigtige ting ang. underoverskrifter er:
Når du implementerer teksten på din webshop, skal du markere underoverskriften og vælge muligheden <h2>. På den måde ved Google, hvordan siden skal læses, da det er hierarkisk opbygget.
#6 Søgeordet eller en variant af søgeordet skal indgå i underoverskrifterne
Tilbage til søgeordene. En anden måde dit primære søgeord skal indgå i teksten er i underoverskrifterne. Her skal søgeordet, eller en variant heraf indgå.
#7 Sætninger skal gerne holdes på max 20 ord, hvis muligt
Overskriften siger det hele. Hold dine sætninger under 20 ord.
#8 De første 100 ord (altså det første afsnit) placeres over produkterne, resten placeres i bunden under produkterne.
På en kategoriside er det i din back-end muligt at placere tekst både under og over produkterne. Nogle webshopsystemer har automatisk funktioner, men du andre steder skal indsætte et lille stykke kode.
Pointen med #8 er, at det første afsnit du laver, som skal fylde ca. 100 ord, skal placeres over produkterne. De resterende 400-600 ord placeres under produkterne. For kundens besøg er det optimalt, at vedkommende kan læse lidt om kategorien, men det må ikke tage for meget plads. Derfor sættes resten under produkterne. Det er ligeledes primært indhold Googles maskiner, og de fleste kunder når slet ikke herned.
DERFOR: Brug krudt på at gøre det første afsnit letlæseligt – det ser menneskene også.
Du har forhåbentlig nu blod på tanden til at kaste dig ud i din første SEO-optimerede kategoribeskrivelse
God fornøjelse!